Peddels outdoor

Blokarten op het strand van IJmuiden

Geplaatst op

Een creditcard is een net als pinpas die je gebruikt om betalingen te verrichten maar het verschil is dat je deze wereldwijd kunt gebruiken. Aan het eind van de maand pas wordt het afgetrokken van je bankrekening terwijl dat bij een gewone pinpas meteen gebeurt.

Wat zijn de voordelen precies

Het gebruik van een creditcard kent enkele voordelen. Het eerste voordeel is dat je over de hele wereld ermee kunt betalen. Je kunt het zelfs online gebruiken. Zolang je voldoende budget hebt en er zeker van bent dat je je schulden kunt betalen dan is een creditcard handig. Daarnaast heb je altijd een zekerheid als je in een noodgeval mocht zijn in het buitenland. Je kunt ook in elk land met je creditcard betalen en je hebt extra kredietmogelijkheid. Als je het bedrag dat je geleend hebt via je creditcard op tijd terugbetaald, dan heeft de creditcardmaatschappij vertrouwen in jouw. En kun je ook soms een hoger krediet krijgen of een lagre rente wat allemaal in jouw voordeel valt. Het extra krediet dat je krijgt met N26 creditcard kun je bijvoorbeeld gebruiken om iets te kopen dat veel duurder is zoals een auto. Bij de meeste creditcardmaatschappijen is het ook mogelijk om punten te sparen. Je kunt op deze manier profiteren van de vele acties en bonussen. Als je aankopen doet met je creditcard zijn de meeste spullen ook verzekerd waardoor men heel graag gebruikt wilt maken van zo een pasje.

De mindere kant van de creditcard

Een creditcard heeft ook zijn nadelen. Met de techniek van tegenwoordig kunnen hackers heel makkelijker jouw bankgegevens en creditcard gegevens achterhalen en ben je zo een slachtoffer van een fraude. Een creditcard is dus zeer gevoelig voor fraude en je moet dus heel voorzichtig zijn met je gegevens. Behalve de fraudegevoeligheid kun je ook als nadeel hebben dat de rente aan de hoge kant ligt. De percentages zijn is normaliter 16%. Daarnaast worden er kosten afgetrokken als je contant geld gaat pinnen. Het is dus af te raden om contant geld op te nemen via je creditcard. De creditcard moet dus alleen gebruikt worden om af te rekenen. Je dient voor je creditcard ook jaarlijkse kosten te betalen aan de maatschappij.

Waar is een creditcard handig voor

Je kunt je creditcard gebruiken als je op reis gaat naar het buitenland. Het is heel handig als je dit hebt in het buitenland. Stel dat je in een noodgeval bent dan heb je altijd nog je creditcard waarop je terug kunt vallen. Je kunt een creditcard ook gebruikt als je op internet aankopen wilt doen. Aankopen doen op het internet met je creditcard heeft als voordeel dat de artikelen die je koopt verzekerd zijn tegen diefstal of schade. Je kunt dus gewoon je geld terugkrijgen als het product niet is geleverd of als het niet is aangekomen vanwege een of andere reden of zelfs als het product jou niet bevalt. Je kunt met je creditcard ook in winkels inkopen doen en betalen. Vroeger moest je hiervoor eerst akkoord tekenen maar nu hoeft dat echt niet meer. Betalen met je creditcard in de winkel werkt precies als bij betaling met een pinpas. Het enige dat je moet

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat de voordelen zijn van een vakantie waarbij varen de hoofdrol vervult.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden