De leukste outdoor activiteiten en lekker eten

Ben jij een liefhebber van leuke outdoor activiteiten, maar hou je ook van lekker eten? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om dit met elkaar te combineren. Kies er bijvoorbeeld voor om een dagje te gaan tokkelen en vervolgens een bezoek te brengen aan een goed sushi Breda restaurant. Feit is in ieder geval dat je ontzettend veel leuke dingen kunt doen. In Nederland hoef je je nooit te vervelen en dat is natuurlijk top!

Tokkelen

In de eerste alinea vertelden we in het kort al over tokkelen en sushi Breda, hier gaan we er verder op in! Ben jij een echte avonturier en hou jij ervan om activiteiten te beoefenen op grote hoogtes? Dan is tokkelen echt wat voor jou! In Nederland zijn er tal van tokkelbanen. Het leuke hieraan is dat je een bezoek kunt brengen aan een tokkelbaan en je vervolgens op verschillende hoogtes kunt tokkelen. Mocht je dit spannend vinden, dan kan je bijvoorbeeld eerst op 5 meter hoogte beginnen om vervolgens steeds een stapje hoger te gaan. Tokkelen is geweldig, echter kost dit veel energie. Sluit je dag daarom af in een goed sushi Breda restaurant!

Huur een bootje

Ben jij iemand die graag buiten is, maar vind je tokkelen te heftig? Dan is het huren van een bootje misschien wel een leuke mogelijkheid voor jou! Doe dit samen met een aantal vrienden, neem een coolbox mee met lekkere drankjes en sushi Breda en kom volledig tot rust op het water. Verdiep je van tevoren wel even goed in welke boten je mag huren op het moment dat je geen vaarbewijs hebt, zo voorkom je een hoop problemen.

Wandelen is altijd goed

Tijd om er even lekker op uit te gaan? Kies er dan voor om te wandelen. Wandelen is erg rustgevend en goed voor je gezondheid, een win-win situatie dus. Er zijn tal van mooie wandelroutes in verschillende steden en dorpen. Heb je een flink stuk gewandeld en heb je honger? Breng dan een bezoek aan een sushi Breda restaurant. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om sushi Breda te bestellen. Dit kan je zien als een welverdiende beloning na het wandelen.

4 ideeën voor een liefdevolle date in de buitenlucht voor jou en je partner

Het kan soms zijn dat je relatie in een sleur zit en jij en je partner eigenlijk een beetje langs elkaar leven. In zo’n geval kan het zijn dat er een tekort is aan liefdevolle dates. Hoewel het soms erg moeilijk of duur kan zijn om een date te plannen, blijkt dat een liefdevolle date helemaal niet zo complex hoeft te zijn. Hier geven we je 4 ideeën om een liefdevolle date te plannen lekker in de buitenlucht!

Roadtrip

Wat is er leuker dan een roadtrip? Je hoeft natuurlijk niet naar het buitenland te rijden, toeren door Nederland is net zo leuk! Maak van tevoren een afspeellijst met jullie favoriete liedjes en koop lekkere snacks om je liefdevolle date compleet te maken. Ben je avontuurlijk ingesteld? Gooi bij elke kruising een muntje op om te bepalen welke kant jullie op gaan.

Gluhwalk

Een gluhwalk is tegenwoordig helemaal hip en dus de perfecte activiteit voor een liefdevolle date. Zet een route uit langs leuke tentjes en haal overal een lekkere glühwein. Wanneer je dit meer budgetproof wilt maken, kun je natuurlijk ook je eigen thermoskan met glühwein meenemen. Dit is net zo leuk en bespaart je erg veel geld.

Picnic

Wat is een betere liefdevolle date dan een picnic? Ga naar de supermarkt en haal de lekkerste kaasjes, worstjes, toastjes of wat jij en je geliefde lekker vinden, neem een kleedje mee en ga op een mooie plek zitten in een park of aan het water. Vergeet niet de wijn en de bos voor de perfecte sfeer! Wanneer je rond het avondeten gaat, kun je natuurlijk ook gaan voor een wegwerpbarbecue!

Honden uitlaten

De hond uitlaten wordt gezien als een moetje, maar kan ook zeker een hele liefdevolle date zijn! Ga lekker met je hond en je partner naar de hei of de duinen en maak een lange wandeling. Deze liefdevolle date moet natuurlijk afgesloten worden met een grote kop warme chocolademelk mét slagroom! Als je zelf geen hond hebt kun je altijd aan het asiel in de buurt vragen of je een van hun honden uit mag laten. 

Uit eten én een gezonde maaltijd: kies voor sushi

Wanneer je een weekend weg bent met familie of vrienden maar bijvoorbeeld op een fietsvakantie of iets dergelijks, dan staat dit hele weekend al een beetje in de teken van ontspanning en gezond bezig zijn. Tenminste, veel mensen denken dit omdat fietsen toch wel een intensieve en daarom gezonde inspanning kan zijn. Dan is het wel zo prettig om een maaltijd en nuttigen tijdens het weekend die ook een beetje in lijn is met de gedachte van gezond leven die heerst tijdens dit weekend. Wij raden je aan om dan voor sushi te gaan. Wanneer je terugkomt van het weekend en je hebt honger en geen zin om te koken, dan kun je sushi ook bestellen bij sushi dordrecht

Waarom is sushi gezond?

Een van de hoofdredenen waarom sushi er gezond is, is het feit dat er veel Omega-3 vetzuren in zitten. We noemen dit ook wel meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zijn bijzonder goed voor hart en bloedvaten. Wanneer we kijken naar vissen, dan zien we dat deze vetzuren in aanzienlijke concentraties aanwezig zijn. Daar komen deze vetzuren dus vandaan. Daarnaast worden er veel verse ingrediënten gebruikt bij het maken van sushi waardoor je ook nog allerlei vitamine en mineralen binnenkrijgt. In een sushirestaurant kun je vaak ook nog allerlei soorten vlees bestellen en dat zorgt weer voor allerlei andere belangrijke bouwstoffen als eiwitten.

Waar moet je aan denken als je sushi gaat eten?

Er zijn bepaalde sushi variaties bedacht die misschien wat minder gezond zijn, bijvoorbeeld een gefrituurde sushi roll of soorten sushi waar veel saus op zit. We raden je aan om hier niet al te veel van te eten als je de gezondheidsgedachte die in je weekend speelt een beetje in ere wilt houden. Daarnaast is het slim om niet te veel koolzuurhoudende dranken te drinken omdat je dan bijzonder snel vol raakt. Daarbij is het vaak geen prettig gevoel om veel koolzuur in je maag te hebben 

Tot zover sushi en waarom het gezond is, wanneer je nog meer tijd hebt, lees dan ook even onze andere blogs op deze site. Veel plezier en eet smakelijk alvast.

Wat zijn de leukste kampeervakanties?

Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren waarop je op vakantie kunt gaan. Een aantal van deze manieren vallen tegenwoordig vanwege de coronacrisis af, maar desalniettemin is het mogelijk om van een vakantie te genieten. Een van de manieren van vakantie vieren die erg populair is bij veel Nederlanders, is vakantie vieren op de camping. In veel situaties is dat nog wel mogelijk, maar ook hier is het belangrijk om je aan de voorzorgsmaatregelen te houden. In deze blog vertellen we je wat voor kampeervakanties nog mogelijk is in deze coronacrisis en hoe je alsnog kunt genieten van je vakantie.

Op vakantie met de camper

Het is natuurlijk heerlijk om lekker de wijde wereld in te trekken met een camper. Een van de grote voordelen van een camper ten opzichte van een caravan is dat je met een camper veel makkelijkere kunt reizen dan met een caravan. Vaak heb je met een caravan te maken met lastige bochten die je moet maken. Achteruit rijden wordt al helemaal lastig met een caravan. Een camper is als het ware een caravan en een auto maar dan gecombineerd. Afhankelijk van de camper die je koopt of wanneer je een camper gaat huren, kun je kiezen voor verschillende modellen en variaties. Je kunt dus ook met de luxe en het gemak van thuis genieten van de buitenlucht en een andere omgeving. Een ander voordeel is dat een camper vaak ook wat meer oplevert wanneer je deze verkoopt. Daar zijn verschillende websites voor zoals de website van Caravanmakelaardij: daar kun je eenvoudig je camper verkopen.

Kamperen op een natuurcamping 

Een natuurcamping is iets wat velen verwarren met een naturisten camping, maar dat is natuurlijk absoluut niet hetzelfde! Een natuurcamping is een plek waar je met beperkte middelen en faciliteiten midden in de natuur kunt overnachten. Deze natuurcampings liggen, zoals de naam al zegt, vaak in bosrijke gebieden en plekken met veel natuur. Omdat er vaak wandelaars zijn die elke nacht op een andere camping hun tent opzetten, zijn er vaak op natuurcampings ook zogenaamde trekkersvelden te vinden. Dit zijn plekken in het bos waar ruimte is voor een paar tenten. Op die manier kun je dus genieten van een echte vakantie midden in de natuur en is prima te combineren met de huidige corona omstandigheden.  

Doe vakantie in de Ardennen

Wij zijn een nogal sportieve en actieve familie zou ik willen zeggen. Dus wij zijn niet zo een familie die ieder jaar naar een all-in resort gaan in Turkije o.i.d. en dan twee weken vergapen op een strand stoel vol schuivend met eten aan het buffet. Nee zeer zeker niet. Wij doen meer vakantie van hiken, MTB, survival enzovoort. Liefst in Europa, omdat vliegen dat vind me vrouw niets. Dus heel veel verder dan Frankrijk, Italië en Oostenrijk komen we doorgaans niet. Enfin dit jaar zijn we nog ietwat dichterbij huis gebleven namelijk in de Belgische Ardennen.

Paar uurtjes rijden vanaf onze locatie in Nederland. Maar toch een wereld van verschil. Wat een natuurpracht zeg. Het is zeker niet onze eerste keer in de Ardennen. Maar na jaren Italië, is het nu fijn om eens bij de zuiderburen weer op bezoek te gaan.

Enfin, lang gezocht naar de ideale camping. Zoals gezegd bij ons staat voorop de sportiviteit. Leuke dingen doen, lekker bezig zijn dus een echte doe vakantie. Na wat doorspitten van websites van campings sprak vooral dit ons aan.

Enfin er was super veel te doen voor de kinderen. Van boogschieten tot outdoor laser gamen noem het maar op. De kinderen hebben zich dan ook geen moment verveeld. Enfin, meer dan genoeg te doen dus. En ook voor ons ouders, hiking, fietsen door de zeer mooie omgeving. Dus in een notendop de ideale doe vakantie voor ons gezin. Iedere avond dan na genieten van een mooi kampvuur met marshmellows maakte het af. Slapen deden we in een stacaravan. Lekker luxe na een dag actief geweest te zijn hebben wij persoonlijk geen zin meer om in een tentje te gaan slapen.

Enfin, al met al een zeer geslaagde vakantie bij CampingArdennen.nl. Zeker voor herhaling vatbaar.

Privé jet huren naar een bijzondere bestemming

Voor bijzondere gelegenheden kan het leuk zijn om een privé jet te huren waarbij je ook direct op je bijzondere bestemming kan aankomen. Het voordeel aan het huren van een privé jet is dat je een vliegveld kan kiezen die dichter ligt bij je uiteindelijke bestemming. Je kan dus een pitoresk vliegveld kiezen en eventueel in de buurt op vakantie gaan. Op kleine vliegvelden is er doorgaans niet zo’n druk verkeer wat het ook gemakkelijker maakt om te landen en waar je niet echt last hebt van geluidsoverlast, als je in de buurt logeert.

Je kan door het nemen van een privé jet ook meer bijzondere spullen meenemen, aangezien je bagage niet echt gelimiteerd is. Je kan zo bijvoorbeeld een fiets meenemen of je ski-latten veel gemakkelijker meenemen of je andere benodigdheden voor het uitoefenen van je favoriete zomer- of wintersporten, zoals eventueel je surfplank of mountainbike. Je kan zoveel drank meenemen als je wil, zoveel champagne als je wil, zoveel eten als je wil. Deze ervaring mag je niet zomaar aan je voorbij laten gaan.

Voor wintersport vakanties zijn er ook online deals die ervoor zorgen dat je uiteindelijk toch nog iets goedkoper af bent, hiervoor kan je eventueel een kijkje nemen op deze website https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/4435/Exclusieve-shortski-met-een-privejet-van-ASL-Travel. Op volgende website kan je ook eens kijken om een beter zicht op of idee te krijgen over de prijzen die zoal aangerekend kunnen worden voor de huur van een privé vliegtuig: https://globalaviation.nl/prijzen-voor-wintersportvluchten-met-een-privejet/.

Een privé vliegtuig huren vormt een unieke ervaring die je voor de rest van je leven kan meenemen, waar je iedereen over kan vertellen. Er zijn niet zoveel mensen die de kans krijgen om dit eens te doen tijdens hun leven of niet iedereen durft in een privé jet te stappen. Een aantal jaren geleden heb ik eens een vakantie gedaan met een privé jet. Dit was een unieke ervaring, die toen enkel weggelegd was voor enkelingen, maar nu werd het mogelijk gemaakt voor iedereen. Iedereen zou met de competitieve prijszetting van vandaag wel eens een privé jet kunnen huren. Het is tegenwoordig niet meer zo duur, door een aantal maandlonen samen te leggen, kan je al gemakkelijk een tripje maken met een privé jet. Ook deze website biedt een handige tool om een beter beeld te krijgen over de prijzen van een privé jet: https://flyaeolus.com/nl/.

Een privé jet wordt ook al eens gehuurd voor een huwelijk of eventueel een verjaardag of om het nieuwe jaar te vieren. Gelegenheden genoeg dus om hieraan mee te doen!

Bron: www.firstclassaviation.nl

Blokarten op het strand van IJmuiden

Een creditcard is een net als pinpas die je gebruikt om betalingen te verrichten maar het verschil is dat je deze wereldwijd kunt gebruiken. Aan het eind van de maand pas wordt het afgetrokken van je bankrekening terwijl dat bij een gewone pinpas meteen gebeurt.

Wat zijn de voordelen precies

Het gebruik van een creditcard kent enkele voordelen. Het eerste voordeel is dat je over de hele wereld ermee kunt betalen. Je kunt het zelfs online gebruiken. Zolang je voldoende budget hebt en er zeker van bent dat je je schulden kunt betalen dan is een creditcard handig. Daarnaast heb je altijd een zekerheid als je in een noodgeval mocht zijn in het buitenland. Je kunt ook in elk land met je creditcard betalen en je hebt extra kredietmogelijkheid. Als je het bedrag dat je geleend hebt via je creditcard op tijd terugbetaald, dan heeft de creditcardmaatschappij vertrouwen in jouw. En kun je ook soms een hoger krediet krijgen of een lagre rente wat allemaal in jouw voordeel valt. Het extra krediet dat je krijgt met N26 creditcard kun je bijvoorbeeld gebruiken om iets te kopen dat veel duurder is zoals een auto. Bij de meeste creditcardmaatschappijen is het ook mogelijk om punten te sparen. Je kunt op deze manier profiteren van de vele acties en bonussen. Als je aankopen doet met je creditcard zijn de meeste spullen ook verzekerd waardoor men heel graag gebruikt wilt maken van zo een pasje.

De mindere kant van de creditcard

Een creditcard heeft ook zijn nadelen. Met de techniek van tegenwoordig kunnen hackers heel makkelijker jouw bankgegevens en creditcard gegevens achterhalen en ben je zo een slachtoffer van een fraude. Een creditcard is dus zeer gevoelig voor fraude en je moet dus heel voorzichtig zijn met je gegevens. Behalve de fraudegevoeligheid kun je ook als nadeel hebben dat de rente aan de hoge kant ligt. De percentages zijn is normaliter 16%. Daarnaast worden er kosten afgetrokken als je contant geld gaat pinnen. Het is dus af te raden om contant geld op te nemen via je creditcard. De creditcard moet dus alleen gebruikt worden om af te rekenen. Je dient voor je creditcard ook jaarlijkse kosten te betalen aan de maatschappij.

Waar is een creditcard handig voor

Je kunt je creditcard gebruiken als je op reis gaat naar het buitenland. Het is heel handig als je dit hebt in het buitenland. Stel dat je in een noodgeval bent dan heb je altijd nog je creditcard waarop je terug kunt vallen. Je kunt een creditcard ook gebruikt als je op internet aankopen wilt doen. Aankopen doen op het internet met je creditcard heeft als voordeel dat de artikelen die je koopt verzekerd zijn tegen diefstal of schade. Je kunt dus gewoon je geld terugkrijgen als het product niet is geleverd of als het niet is aangekomen vanwege een of andere reden of zelfs als het product jou niet bevalt. Je kunt met je creditcard ook in winkels inkopen doen en betalen. Vroeger moest je hiervoor eerst akkoord tekenen maar nu hoeft dat echt niet meer. Betalen met je creditcard in de winkel werkt precies als bij betaling met een pinpas. Het enige dat je moet

De leukste bedrijfsuitjes in de provincie

Samen met je collega’s verzet je dagelijks natuurlijk bergen met werk. Maar om de teamspirit er goed in te houden, doe je er goed aan om eens in de zoveel tijd te werken aan de onderlinge band. Dit kan je doen door gezellig samen uit eten te gaan, maar is een teamuitje niet veel leuker? Als je ver van de Randstad woont, kan het een uitdaging lijken om iets leuks te vinden. Maar ook in de kleinere provincies is er genoeg aanbod op dit gebied. Dat scheelt jullie weer een lange reis naar het westen.

Geniet van de natuur

Zitten jullie het grootste gedeelte van de dag op kantoor en willen jullie samen volop genieten van de natuur? Er zijn genoeg bedrijven of instanties die een paar leuke excursies in de natuur aanbieden. Via Staatsbosbeheer kan je bijvoorbeeld een wandeling maken met een natuurgids, al steppend door de bossen of zelf overnachten tussen al het groen. Willen jullie graag naar buiten, maar hoeven jullie niet per se uren in de natuur door te brengen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een moordspel in de stad of een GPS Fototocht.

Game on!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor je bedrijfsuitje in Friesland? Verdiep je dan eens in de arrangementen van Old Dutch (op een kleine afstand van Leeuwarden, Dokkum en Drachten). Hier zit je natuurlijk goed als je met je collega’s wilt genieten, maar vooraf entertainment in de vorm van spelletjes is natuurlijk ook leuk. Waag je samen met je team aan bekende spellen zoals De Jongens tegen De Meisjes, Escape aan tafel of Wie is de Mol? En ontdek bij wie je voortaan moet zijn als het aankomt op algemene kennis en tactiek.

het water op

Het water op

Tijdens de warmere dagen van het jaar kan het ook heerlijk zijn om samen met je collega’s verkoeling te zoeken met een bedrijfsuitje op het water. Wat dit betreft heb je ook genoeg keuze. Online zijn er verschillende aanbieders waar je onder het genot van een hapje en een drankje op een borrelboot over het water kunt varen. Of leer samen met je collega’s zeilen van een instructeur. Willen jullie na het borrelen graag iets actiefs doen? Ook voor een bedrijfsuitje op het water zijn verschillende arrangementen te vinden met een spelelement.

Het ontstaan van de Waddeneilanden

De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken. Tussen de eilanden en het vasteland ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk foerageergebied is voor vogels. De Waddeneilanden hebben een totale oppervlakte van 1047,5 km² en worden bewoond door ongeveer 81.300 inwoners.

Het grootste eiland is het Nederlandse Texel, gevolgd door het Deense Rømø en het Duitse Sylt. Sylt heeft met ongeveer 21.000 inwoners de grootste bevolking van alle eilanden.Ten noorden van de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden liggen drukbevaren scheepvaartroutes en verkeersscheidingsstelsels van Het Kanaal naar de riviermondingen en havens van de Duitse Bocht.

Ontstaan van de waddeneilanden

Tijdens de koudste periode aan het eind van de laatste ijstijd, ongeveer 18.000 jaar geleden, lag de zeespiegel ruim honderd meter onder het huidige zeeniveau. De Noordzeebodem lag toen grotendeels droog. Na deze periode smolten de ijskappen waardoor de zeespiegel steeg, en er water in de Noordzee kon lopen. Grofweg 7000 jaar geleden lag de kustlijn ongeveer in de buurt van de huidige kust. Door golfwerking en getijbewegingen werd er sediment vanuit zee naar de kust getransporteerd. Dit sediment werd afgezet langs de kust en in het nabije achterland, dat daardoor telkens iets hoger kwamen te liggen en zo niet verdronk door de nog snel stijgende zeespiegel. In de Duitse Bocht en langs grote delen van de Nederlandse en Vlaamse kust ontstonden zo wadden met getijgeulen (zeegaten) en kwelders. Aan de noordzeekant lagen lokaal zandige strandwallen.

Hierna zwakte de zeespiegelstijging af en vanaf ongeveer 5000 jaar geleden konden de eerste aaneengesloten strandwallen in West-Nederland bewaard blijven. De getijgeulen in het achterland slibden veelal dicht en de voormalige wadden en kwelders raakten bedekt met een veenmoeras. In Noord-Nederland (grofweg ten oosten van Vlieland) was de situatie anders. Hier waren de strandwallen niet aaneengesloten, ze zijn altijd onderbroken geweest door getijgeulen die uitkwamen op het achterliggende wadden- en kweldergebied. Deze onderbroken strandwallen vormen de kern van de meeste Waddeneilanden. Op de eilanden zelf ontstonden duinen, opgewaaid vanaf het strand, aan de zuidkant werden kwelders gevormd.

De afgelopen 7000 jaar is het waddengebied altijd dynamisch geweest; getijgeulen hebben zich regelmatig verlegd, ook de grenzen van het wadden- en kweldergebied en de locatie van de Waddeneilanden schoof regelmatig op. Ook nu nog zijn de Waddeneilanden onderhevig aan constante opbouw en afbraak door de zee.

Welke boot moet ik kopen?

Nieuw of gebruikt? Hoeveel pk? Terwijl u op zoek bent naar uw eerste boot, zult u zeker vragen hebben. We kunnen ze niet allemaal in één bericht beantwoorden, maar dit is een goede plek om te beginnen: hier zijn een aantal belangrijke dingen om op te letten als een eerste koper.

KIES EEN BOOTTYPE

U moet kiezen welk type boot te kopen op basis van hoe u van plan bent om het te gebruiken. Laat u niet misleiden door iets te kopen dat groter of groter is dan u echt nodig hebt – u zult uiteindelijk buiten uw budget vallen en te maken krijgen met onnodig onderhoud en gedoe. Selecteer uw boot op basis van de activiteiten waarvoor u hem gaat gebruiken (slangen, vissen, gewoon varen, of een gezinsuitstapje?), uw realistische budget (rekening houden met gas- en onderhoudskosten) en hoe u de boot wilt opbergen als hij het hele jaar door niet wordt gebruikt (water, oprit of garage?).

GEBRUIKT VERSUS NIEUW

Vooral in boten is het eeuwenoude debat van gebruikt versus nieuw belangrijk. Je hebt een heel andere ervaring en een geheel nieuwe set rode vlaggen om op te letten, afhankelijk van welke je kiest. Gebruikte boten moeten wat kilometers (de zogenaamde “uren” voor een boot) hebben om aan te tonen dat de boot is gebruikt en verzorgd, maar niet zozeer dat de levensduur wordt beïnvloed; ongeveer 100-300 uur per jaar is een veilig bereik. Nieuwe boten moeten worden gekocht via vertrouwde kanalen en dealers om ervoor te zorgen dat het niet een online scam of een te goede prijs is die onderliggende problemen aangeeft. En dat is nog maar het begin! Er zijn een heleboel andere rode vlaggen om op te letten in beide categorieën; zorg ervoor dat u uw onderzoek te doen op beide en weeg uw opties voordat u koopt.

INSPECTEREN EN TESTEN

Wij raden u aan te betalen om de boot door een professional of twee te laten bekijken, vooral als u een gebruikte boot of een schip van meer dan 30 meter lang koopt. In plaats van te proberen van de ene op de andere dag expert te worden, kunt u uzelf later enorme hoofdpijn besparen door te investeren in inspecties van een monteur en/of een inspecteur voordat u het koopt. Koop hoe dan ook geen boot zonder eerst een “zeeproef” te hebben gedaan, waarbij u de boot van begin tot eind kunt besturen en ervoor kunt zorgen dat deze volledig werkbaar is. Aangezien de helft van de boot onder water is, zorg er dan voor dat u deze ook aan land inspecteert bij een volledige doorloop, zelfs als dit betekent dat u de boot moet laten trekken. Houd een ongelijkmatige gelcoating, slecht geborgde schoenplaten, glasvezel die uit de gewrichten steekt of een belemmerd zicht vanaf de chauffeursstoel in de gaten (en vermijd dit). Tik op een muntje tegen de romp en het dek om naar holle plekken te luisteren. Kijk vervolgens naar de motor voor nette, kleurgecodeerde of geëtiketteerde bedrading en zorg ervoor dat het oliepeil in de motor en de transmissie gemakkelijk kan worden gecontroleerd.